11 Ekim 2012 Perşembe

Mikro dalga nem ölçme cihazları ile su kaçağı tespiti

Mikro dalga nem ölçme cihazlarıyla nem ölçümü ve  nem alma
Mikro dalga ile ölçme uygulamaları, dielektrik (yalıtkan) ölçüm işlemlerindendir. Dielektrik sabitleri (DK) su ve yapı maddesini tespit eder. Bu iki değer arasındaki büyük farklar gözlemlenmesiyle küçük su kaçaklarının tespiti bile mümkündür.

Bu gelişmiş ölçüm kuralını referans olarak ölçüm yapan mobil nem ölçüm cihazı Moist 100 ve Moit 200 zarar vermeden bir çok malzemenin su miktarının tam olarak tespit edilmesine imkan vermektedir.
Düşük nem oranına sahip olan malzemeler için hassas nem ölçümlerinden tutun da çok yoğunluklu yüksek nem malzemelerinde ve bölgelerinde de rahatlıkla ölçüm yapabilmektedir.
Her iki cihazla da kullanılabilen uygulamalara özel ölçüm başlıkları çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Ölçülen objenin nem dağılımları grafiksel olarak gösterilir bu grafiksel bilgilerle bir çok bilgi elde edilebilir ve işlenebilir. Tüm moist cihaz sensörleri bireysel ölçüm işlemi hızlı ve başarılı bir şekilde yerine getirmektedir.
Tüm ölçüm cihazlarında tasarruf özelliği ve lojik stand by özelliği bulunmaktadır. Cihazın açılma süresi yarım saniyeyi geçmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder